Miksei mitään kuulu?

Festarit ja viikonloppu takana. Uusi viikko edessä. Lähetteen eteenpäin laittamisesta on kulunut viikko eikä mitään tarkempaa tietoa tilanteestani ole kuulunut. Nettisivujen mukaan soitto HUSilta olisi pitänyt tulla parin päivän sisään lähetteen saapumisesta. Tämän vuoksi pidinkin puhelintani suorastaan liimattuna käteeni koko edellisen viikon.

Soittoa ei koskaan kuulunut, joten maanantaina odottelin malttamattomana postin tuloa. Turhaan, sillä postilaatikkoon tuli vain mainospostia. Ei muuta kuin nettiin etsimään puhelinnumeroa, josta voisin kysyä missä lähetteeni kanssa mennään. Kesälomien vuoksi lähetetiedustelun soittoaika oli arkisin klo 13-14, joten olin autuaasti myöhässä. Muistutus kännykkään seuraavalle päivälle, sillä pikkusen alkoi jo ahdistamaan tilanne ja tietämättömyys tulevasta.

Heti kolmenkymmenenkahden soittoyrityksen jälkeen pääsin läpi lähetetiedusteluun kuullakseni ettei tiedoillani löytynyt heiltä mitään merkintää. Eli lähete ei ollut saapunut perille. Siinä vaiheessa alkoivat käyrät nousemaan punaiselle eli Kodak-moment alkoi olemaan lähellä!

Virkailija varmisti vielä kertaalleen henkilötunnukseni ja hetken naputeltuaan hän ilmotti, että lähetteeni on mennyt heidän sijaan Hyvinkään sairaalaan. Siis WTF!!?? Hän neuvoi soittamaan lähettävälle taholle ja selvittämään sieltä mitä on tapahtunut.

Soittaessani työterveyshuoltoon tiesin jo, että lähetteeni kirjoittanut lääkäri oli kesälomalla. Olin valmiiksi jokseenkin*ttuuntunut. Vuodatukseni jälkeen erittäin ystävällinen ja tilanteeseeni todella empaattisesti suhtautunut asiakasneuvoja lupasi selvittää asian ja soittaa takaisin heti, kun tietää asiastani enemmän.

Eikä siinä kauan mennyt, kun soitto Aavasta tuli. Tapaukseni oli nyt siirretty toiselle lääkärille, joka tekisi uuden lähetteen vielä samana päivänä. Soitin samantien takaisin Syöpäklinikan lähetetiedusteluun ja kerroin, että uusi lähete pistetään eteenpäin vielä tänään.

Samaan hengenvetoon tiedustelin kuinka kauan kestää, että homma lähtee HUSilla etenemään? Kuulemma päivä tai kaksi menee ennen kuin tietoni näkyvät heillä järjestelmässä. Tästä menisi vielä toiset pari päivää, että lääkäri katsoo lähetteen ja patologin lausunnon. Ensi viikolla voisin odotella tietoa hoitopolustani. Voihan vattu! Se olisi taas yksi piinaviikko edessä...

Lisätietoa odotellessa oli aikaa kuvailla ja ihalla oman puutarhan auringonkukkia.

Lääkäri, jolle tapaukseni oli siirretty, soitti vielä tiistai-iltapäivällä takaisin. Hän kertoi laittavansa lähetteen samantien eteenpäin. Tässä yhteydessä selvisi, että tietoihini oli jäänyt kotikunnaksi Tuusula. Ei tosin hajuakaan mihin tietoihini, minne ja miksi.

Kommentit

  1. Itselläni oli myös alussa vähän kommelluksia, mutta alun haparoinnin jälkeen kaikki sujui hyvin ja vauhdilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit